Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София, издигнат от Продължаваме

...
Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София, издигнат от Продължаваме
Коментари Харесай

Официално! Кой е кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ и Спаси София

Васил Терзиев е претендентът за кмет на София, издигнат от " Продължаваме Промяната " (ПП), " Демократична България " (ДБ) и " Спаси София ", подкрепена и от " Екипът на София ". Това стана известно на събитие, проведено от обединенията, в столицата, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Васил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година Завършил е „ Бизнес администрация “ в  Американския университет в Благоевград.
-->
През 2002 г. заедно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев основават софтуерната компания " Телерик ". През 2014 година " Телерик " е продадена на американската софтуерна компания " Прогрес " за над 260 млн. $. 

След продажбата на " Телерик " Васил Терзиев започва да влага в започващи компании. От 2017 година до 2023 година той е част от ръководството на фонда за рискови вложения " Илевън ". 

Васил Терзиев е съосновател на " Телерик Академия " през 2010 година, в която се образоват програмисти, както и на бизнес инкубатора " Кампус Екс ", чиято цел е да основава удобна среда за започващи компании.

Васил Терзиев е бил член на управителните препоръки на просветителната организация “Заедно в час ” и на Американския университет в България.

Настоящият кмет - Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, обяви при започване на тази година, че няма да се бори още веднъж за поста.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР